Bibliografia
Przy opracowywaniu witryny korzystaliśmy z następujących źródeł:
- Brzozowska A., Składniki mineralne w żywieniu człowieka, Wyd. Akademii Rolniczej, Poznań 1999.
- Czerwińska D., Podstawy żywienia człowieka, wyd, REA, Warszawa 2010.
- Gawęcki J., Witaminy, Wyd. Akademii Rolniczej, Poznań 2000.
- Gertig H., Przysławski J., Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu, wyd. PZWL, Warszawa 2007.
- Kłosiewicz-Latoszek L., Respondek W. , Znaczenie diety w leczeniu nadciśnienia tętniczego, Żyw. Człow. Metabol, 2001, 4, s.342-350.
- Leksykon zdrowia. Rośliny lecznicze, minerały, suplementy i witaminy, wyd. PARK, Bielsko-Biała 2006.
- Normy żywienia człowieka. Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych., red. Jarosz M.; Bułhak- Jachymczyk B., Wydawnictwo Lekarskie PZWL, Warszawa 2008
- Villee C. A., Biologia, Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne, Warszawa 1987.
- http://kobiety.kwasfoliowy.pl/
- http://www.kfd.pl/witamina-b9-83181.html